ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ zougla.gr

22.5.11

ΆΡΧΙΣΕ ΤΟ ΞΕΠΟΎΛΗΜΑ ΒΡΉΚΑΜΕ ΚΑΙ.... ΣΥΝΕΡΓΆΤΕΣ


Ο ΚΑΛΥΜΜΈΝΟΣ ΤΊΤΛΟΣ ΤΟΥ ΆΡΘΡΟΥ ΕΊΝΑΙ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΉΣΕΙΣ!!!!!!!
Οι ανακοινώσεις που έγιναν την Τετάρτη για την ευαίσθητη αυτή πολιτική (ΞΕΠΟΥΛΉΜΑΤΟΣ!!!!) εγκρίθηκαν από Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑΑ) η οποία έχει συλλογικά την ευθύνη για την προώθηση του προγράμματος αναδιαρθρώσεων, αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας.

Οι αποφάσεις αφορούν στα εξής:

Οργανισμός Προγνώσεων Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΟΠΑΠ): Για την επέκταση της διάρκειας της σύμβασης με το Δημόσιο, καθώς και για τη διερεύνηση της δυνατότητας πώλησης της συμμετοχής του Δημοσίου στον ΟΠΑΠ, επιλέγονται οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι Deutsche Bank AG London Branch και Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ.

Κρατικά Λαχεία: Για την εισφορά σε εταιρεία που θα συσταθεί των δικαιωμάτων του Δημοσίου επί των κρατικών λαχείων, καθώς και την αξιοποίηση της συμμετοχής του Δημοσίου στην εταιρία, επιλέγονται οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι Credit Suisse και Eurobank EFG Equities.

Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ): Για τη διερεύνηση της δυνατότητας πώλησης της συμμετοχής του Δημοσίου στον ΟΔΙΕ, επιλέγονται οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ και Credit Agricole CIB.

Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ):
 Για τη διερεύνηση της δυνατότητας πώλησης μετοχών του Δημοσίου στην ΕΛΒΟ, επιλέγονται οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι Societe Generale - Γενική Finance ΑΕ.

Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι ΑΕ: Για τη διερεύνηση της δυνατότητας αξιοποίησης της συμμετοχής του Δημοσίου στην υπό σύσταση εταιρία, στην οποία θα μεταβιβαστούν......
τα δικαιώματά του που απορρέουν από τις συμβάσεις παραχώρησης με τις εταιρίες ΜΩΡΕΑΣ ΑΕ, ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΕ, ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ και ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΕ, καθώς και τυχόν λοιπά δικαιώματα που θα προκύψουν από την ανάθεση συμβάσεων παραχώρησης από το Δημόσιο επί λοιπών αυτοκινητοδρόμων και μεταφορικών υποδομών της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των δικαιωμάτων επί της Εγνατίας Οδού, επιλέγονται οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι Ernst & Young, Rothschild & Sons LTD και Barclays Bank PLC.
Κοίτασμα Φυσικού Αερίου «Νότια Καβάλα» : Για τη διερεύνηση της δυνατότητας πώλησης μετοχών του Δημοσίου σε εταιρία στην οποία θα εισφερθούν τα δικαιώματά του επί του κοιτάσματος φυσικού αερίου «Νότια Καβάλα», επιλέγονται οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι HSBC Bank PLC και EFG Eurobank Equities AE.

Φάσμα Συχνοτήτων: Για την αξιοποίηση των δικαιωμάτων του Δημοσίου επί του φάσματος συχνοτήτων, επιλέγονται οι τεχνικοί σύμβουλοι Analysys Mason Limited και Aegis Systems LTD.

Ακίνητα: Για την αξιοποίηση των δικαιωμάτων του Δημοσίου σε ακίνητα, αποφασίστηκε να συσταθούν μία ή περισσότερες εταιρίες, στις οποίες θα εισφερθούν τα δικαιώματα επί ακινήτων, να διερευνηθεί κάθε δυνατότητα και εναλλακτικοί τρόποι αξιοποίησης τους από τις εταιρείες αυτές, καθώς και από τις υφιστάμενες εταιρείες διαχείρισης ακινήτων του Δημοσίου.
Το έργο αυτό θα συμπεριλάβει την καταγραφή, αποτύπωση και καταμέτρηση των ακινήτων των Υπουργείων και εποπτευομένων φορέων τους, τον προσδιορισμό του ιδιοκτησιακού και νομικού τους καθεστώτος, καθώς και τις επιτρεπόμενες και επιθυμητές χρήσεις, όπως επίσης και προσδιορισμό του χρονικού ορίζοντα και των προϋποθέσεων (περιλαμβανομένων τυχόν θεσμικών παρεμβάσεων), προκειμένου να καταστούν ώριμα προς αξιοποίηση.
Για το σκοπό αυτό, επιλέγονται οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α. Ε., Alpha Bank ΑΕ, Eurobank EFG Equities Α. Ε., Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ, Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ, Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ΑΤΕ, Τράπεζα Αττικής ΑΕ και Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ. Συντονίστρια του έργου θα είναι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ.
Περαιτέρω, υπενθυμίζεται ότι τα υφιστάμενα έργα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας τα οποία βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη είναι τα παρακάτω:

Ελληνικό ΑΕ: Για τη διερεύνηση της δυνατότητας αξιοποίησης των δικαιωμάτων του Δημοσίου επί του ακινήτου στο χώρο του πρώην Αεροδρομίου Αθηνών στο Ελληνικό, έχουν επιλεγεί οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι Citigroup Global Markets Limited και Τράπεζα Πειραιώς Α. Ε. και ο τεχνικός σύμβουλος Barcelona Strategical Urban Systems, ΑΙΕ.
Επίσης ο υπουργός ανακοίνωσε ότι ήδη έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες για την είσοδο ιδιωτών στις εξής επιχειρήσεις:

Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ): 
Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο της αναδιάρθρωσης του ομίλου εταιριών του ΟΣΕ καθώς και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με χρηματοοικονομικό σύμβουλο για το Δημόσιο την PWC.
Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) : Το Δημόσιο έχει προσλάβει τις τράπεζες UBS, Rothschild και Alpha Bank ως χρηματοοικονομικούς συμβούλους για τη διερεύνηση της δυνατότητας πώλησης μετοχών της εταιρίας κυριότητάς του σε ιδιώτες επενδυτές.

Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ): Για τη διερεύνηση της δυνατότητας πώλησης μετοχών του Δημοσίου στην ΕΑΣ, ενεργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος η KMPG.

Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ): Το Δημόσιο έχει αναθέσει στη Lazard το ρόλο του χρηματοοικονομικού του συμβούλου για το διαχωρισμό των εμπορικών από τις λοιπές δραστηριότητες του ΤΔΠ και την αξιοποίησή τους.
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) : Το Δημόσιο έχει προσλάβει την ΒΝΡ Paribas και την Εθνική Τράπεζα ως χρηματοοικονομικούς συμβούλους για την επέκταση της διάρκειας της υφιστάμενης σύμβασης διαχείρισης αεροδρομίου, καθώς και την πώληση ποσοστού των μετοχών που κατέχει.

Τέσσερα Αεροσκάφη AIRBUS: Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για την πώληση 4 αεροσκαφών Airbus Α340 με χρηματοοικονομικό σύμβουλο για το Δημόσιο τη Lazard.
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΌΠΟΛΗ ΒΡΈ! ΜΕ ΤΟΚΑΛΌ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαμαρτυρία έξω από το σπίτι του Σημίτη 03/03/20011

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ!!!!!!! ZEITGEIST: MOVING FORWARD | OFFICIAL RELEASE | 2011