ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ zougla.gr

Τι - Ποιοι Είμαστε

ΣΠΙΘΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Αγαπητοί συμπατριώτες,
Ορμώμενοι από την Ιδρυτική Διακήρυξη Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη, στις 12/1/2011 μαζευτήκαμε 150 άτομα στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο και ιδρύσαμε την Σπίθα Κεφαλλήνων Πολιτών.
Όπως είπε και ο Μίκης Θεοδωράκης στη διακήρυξή του:
«Με την εξαγγελία για την δημιουργία ενός Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών δεν αποσκοπώ στον σχηματισμό ενός κόμματος ούτε ενός οργανωμένου λαϊκού κινήματος με οργανώσεις, μέλη και ηγεσία. Το μοναδικό μου κίνητρο είναι να βοηθήσω να δημιουργηθεί ένα κίνημα και μια ζύμωση ιδεών, ανεξάρτητα και μακριά από το υπάρχον πολιτικο-κομματικό κατεστημένο με επίκεντρο τον ανεξάρτητο πολίτη, που αισθάνεται την ανάγκη να αντιδράσει στο σημερινό αδιέξοδο και να συμβάλει με τις όποιες δυνάμεις του στην έξοδο της πατρίδας μας από την βαθειά κρίση στην οποία μας οδήγησε η διεθνής κρίση του καπιταλισμού και οι εξαρτημένοι από διεθνή κέντρα εξέχοντες πολιτικοί και οικονομικοί κύκλοι μαζί με το σύνολο του πολιτικού κόσμου, που συμμετείχε ενεργητικά ή παθητικά στον κατήφορο της δημόσιας ζωής από το 1974 έως σήμερα
Δεν είμαστε κόμμα. Είμαστε ένα μεγάλο κίνημα πολιτών, μια ευρεία συσπείρωση ανθρώπων, που έχουν αναστείλει τις ιδεολογικές και κομματικές τους διαφορές, συγκροτώντας ένα μέτωπο, που έχει σαν σκοπό την απελευθέρωση της χώρας και την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας.  Κρατάμε ίσες αποστάσεις από κάθε ιδεολογία ή κόμμα, έχουμε τον ανάλογο σεβασμό σε ιδέες και ανθρώπους, αρνούμαστε τις συντεχνίες και την διαιρετική υποκρισία των ΜΜΕ και είμαστε κάθετα αντίθετοι με πράξεις, ιδεολογίες και κόμματα, που υπηρετούν το διαίρει και βασίλευε των ολιγαρχών. Πρέπει να συναντηθούμε, πάνω και πέρα από τις αντιθέσεις και τις διαφορές μας, μπροστά στον κοινό εχθρό. Η Σπίθα δεν έχει εκπροσώπους. Έχει μόνο μέλη.
Διαβάζοντας την Διακήρυξη του Μίκη Θεοδωράκη, ίσως να μην συμφωνούμε σε όλα όσα λέει. Το σίγουρο όμως είναι πως μας εκφράζει το πνεύμα και η ουσία της. : «Είμαστε ανεξάρτητοι πολίτες. Αυτό σημαίνει ότι: Διατηρούμε ο καθένας τις ιδεολογικές του πεποιθήσεις όπως ο κάθε υπεύθυνος πολίτης. Όμως σ’ αυτές τις εντελώς ιδιαίτερες, επικίνδυνες για το Λαό και κρίσιμες για την Πατρίδα συνθήκες τοποθετούμε ως πρώτο και μέγιστο καθήκον μας την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της πατρίδας μας απέναντι στις δυνάμεις της ξένης εξάρτησης από τα γνωστά διεθνή κέντρα εξουσίας και όσους τα αποδέχονται, τα στηρίζουν και επωφελούνται από αυτά. Κέντρα που επιδιώκουν να μας επιβάλουν συνταγές θεραπείας και μεθόδους που μας θίγουν, μας προσβάλλουν και μας κάνουν κακό από κάθε άποψη, οικονομική, κοινωνική, ηθική, πατριωτική. Γι’ αυτόν τον υπέρτατο σκοπό αφήνουμε κατά μέρος τις όποιες διαφορές μας για να ενωθούμε μέσα σε μια ενιαία απελευθερωτική Κίνηση με στόχο να σταματήσουμε με κάθε τρόπο το κακό που συντελείται καθημερινά σε βάρος του λαού μας και να προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας σε κυρίαρχο στοιχείο για την αναδημιουργία της χώρας. Κάθε μέρα που θα είμαστε όλο και πιο πολλοί, όλο και πιο δυνατοί, θα μας επιτρέπει από δύναμη άμυνας να γίνουμε δύναμη κρούσης και ταυτόχρονα δύναμη δημιουργίας. Ώστε από τη μια μεριά να είμαστε σε θέση να ματαιώνουμε τις αρνητικές αποφάσεις των ξένων και των Ελλήνων συμμάχων τους και από την άλλη να αναπτύσσουμε σχέδια για το μέλλον ρεαλιστικά και ολοκληρωμένα, με λύσεις που θα αλλάξουν τη σημερινή μίζερη μορφή της Πατρίδας»
Ένα από τα βασικά θέματα που μας ενώνουν και με τα οποία θα ασχοληθούμε, είναι το Μνημόνιο και η Σύμβαση Δανείου. Σχετικά με αυτά, ο Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου κ. Γέωργιος Κασιμάτης είπε: «Όλος ο κόσμος μιλάει καθημερινά για το "Μνημόνιο", με το οποίο παραβιάζονται τα συνταγματικά δικαιώματα των εργαζομένων. Μαζί με το "Μνημόνιο" και βάση του Μνημονίου είναι η Σύμβαση Δανείου που υπέγραψε η Ελληνική Κυβέρνηση με τα 15 κράτη-μέλη της Ευρωζώνης. Οι όροι αυτής της σύμβασης δένουν χειροπόδαρα την Ελλάδα ως κυρίαρχο κράτος. Προσβάλλουν και τον ελληνικό λαό και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.
Θα αναφερθώ μόνο σε έναν όρο, από τους πολλούς που εξευτελίζουν την Ελλάδα: τον όρο παραίτησης από την εθνική κυριαρχία. Ναι, όπως το ακούσατε: Παραίτηση από την εθνική κυριαρχία υπέρ των δανειστών της Ελλάδας σε περίπτωση που δεν θα μπορέσει να πληρώσει το χρέος της.
Το σχετικό κείμενο της σύμβασης, υπάρχει σε δύο διατυπώσεις: Αναφέρω την πιο απλή: "Ούτε ο Δανειολήπτης (δηλαδή η Ελλάδα) ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο σε περίπτωση: δίκης, κατάσχεσης (συντηρητικής ή αναγκαστικής) είτε αναγκαστικής εκτέλεσης και σε οποιαδήποτε περίπτωση άλλης ενέργειας ή διαδικασίας σχετικά με τη Σύμβαση".
Σε άλλη θέση της Σύμβασης ορίζεται ότι η Ελλάδα παραιτείται από τα δικαιώματα εθνικής κυριαρχίας "αμετάκλητα και άνευ όρων".
Ένας τέτοιος όρος δεν υπογράφεται ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο. Έναν τέτοιον όρο μόνο ένας Shylock μπορούσε να σκεφθεί. Τέτοιος όρος μπαίνει για πρώτη φορά σε σύμβαση δανείου στην ιστορία της ανθρωπότητας
».

Άλλοι επίσης απεχθείς όροι της Δανειακής Σύμβασης ορίζουν:
--- Στην Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης (Official) που υπεγράφη στις 8 Μαΐου του 2010 αναγράφονται επί λέξει τα εξής:
Ως εκ τούτου, τα μέρη συμφώνησαν τα εξής:(Σελίδα 4).
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ
·         Οι Δανειστές και ο Δανειολήπτης δεν επιτρέπεται να εκχωρήσουν ή καθ’ οιονδήποτε άλλο τρόπο να μεταβιβάσουν οποιοδήποτε από τα δικαιώματα ή τις υποχρεώσεις τους (ή, όσον αφορά τους Δανειστές, να συνάπτουν συμβάσεις με οποιοδήποτε τρίτο μέρος με σκοπό να μεταβιβάσουν το σύνολο ή μέρος της συμμετοχής τους προς το Δανειολήπτη ή το σύνολο ή μέρος των κινδύνων και των ωφελειών που απορρέουν από την συμμετοχή τους στην παρούσα Σύμβαση) χωρίς την προηγούμενη γραπτή συναίνεση όλων των Δανειστών
Δηλ. ΔΕΝ μπορεί η Ελλάδα να πάρει δάνειο από άλλο δανειστή (Κίνα-Ρωσία) καθώς επίσης δεν μπορεί να υποθηκεύεσαι ούτε να ενεχυριάσει για άλλον περιουσία ή έσοδα ή να μεταφέρει το... χρέος της...
Στην ίδια επίσης σελίδα συνεχίζει:
·         Ανεξάρτητα από τις διατάξεις του άρθρου 2 (3) ανωτέρω, ένας Δανειστής έχει το δικαίωμα να εκχωρήσει ή/και να μεταβιβάσει:
(α)  μέρος (αλλά όχι το σύνολο) των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεών του  που απορρέουν από ένα Δάνειο στο πλαίσιο της ανακατανομής των  συμμετοχών των Δανειστών (όπως ορίζεται στο Άρθρο 3 (6) κατωτέρω) μεταξύ τους όπως προβλέπεται στο Άρθρο 6 της Συμφωνίας μεταξύ των Πιστωτών, ή
(β) οποιοδήποτε από τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του, τα οποία  απορρέουν από ένα Δάνειο, στο Κράτος Μέλος που είναι ο εγγυητής του.
Κάθε τέτοια εκχώρηση και μεταβίβαση γίνεται σύμφωνα με τους όρους του Άρθρου 13.
Δηλ. Αντίθετα ο δανειστής επιτρέπεται να μεταβιβάσει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του.
------ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 4 ΝΟΜΙΚΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ
 (Επίσημο έγγραφο του Νομικού Συμβούλου του Κράτους του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Νομικού Συμβούλου του Κράτους του Υπουργείου Οικονομικών)
5. Προκειμένου να διασφαλισθεί η νομιμότητα, η  εγκυρότητα ή εκτελεστότητα της Σύμβασης και του Μνημονίου Συνεννόησης, δεν είναι απαραίτητο αυτά να κατατεθούν, καταχωρηθούν ή εγγραφούν σε οποιαδήποτε δικαστική ή άλλη αρχή στην Ελληνική Δημοκρατία.
9. Ο ορισμός του αγγλικού δικαίου ως εφαρμοστέου δικαίου για την Σύμβαση  αποτελεί έγκυρη επιλογή δικαίου, που δεσμεύει το Δανειολήπτη σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο.
11. Ούτε ο Δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία  λόγω εθνικής κυριαρχίας ή διαφορετικά λόγω της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης – συντηρητικής ή αναγκαστικής - ή αναγκαστικής
Δηλ. Για να είναι νόμιμη, για να ενεργοποιηθεί και να ισχύει η σύμβαση, δεν χρειάζεται καμιά άλλη πράξη παρά μόνον την υπογραφή του Παπακωνσταντίνου και τη νομική γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους του υπουργείου οικονομικών και του υπουργείου δικαιοσύνης (χούντα έχουμε και  θα υπογράφει ο υπουργός εν αγνοία της κυβέρνησης - ο υπουργός θα υπογράφει, ούτε καν ο πρωθυπουργός για να εκταμιεύεται το δάνειο - ούτε ψήφιση στη βουλή ούτε καν υπογραφή από τον πρόεδρο της δημοκρατίας, ούτε καν γνωμοδότηση!!!!)

---στο άρθρο 8 όπου βρίσκεται η ενότητα "ΛΟΓΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ" αναφέρεται ότι:
"οι Δανειστές μπορούν να καταγγείλουν τη σύμβαση και να τη διακόψουν ή και να απαιτήσουν ως άμεσα απαιτητό και πληρωτέο το ανεξόφλητο κεφάλαιο των Δανείων, μαζί με τους δεδουλευμένους τόκους σε περίπτωση που ":
γ)οι υποχρεώσεις του Δανειολήπτη στο πλαίσιο της παρούσας Σύμβασης κρίνονται από οποιοδήποτε καθ’ύλην αρμόδιο δικαστήριο ως μη δεσμευτικές ή εκτελεστές έναντι του Δανειολήπτη ή κρίνονται παράνομες από καθ'ύλην αρμόδιο δικαστήριο" !!!, κοινώς ακόμα κι αν τα δικαστήρια βγάλουν παράνομη τη σύμβαση, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να πληρώσει.

Φίλοι και φίλες,
Έχουμε ένα όνειρο: Να ζήσουμε μια όμορφη ζωή και να αφήσουμε χώρο για ελευθερία και δημιουργία στα παιδιά μας. Για να έχουμε δημοκρατία, πρέπει να έχουμε εθνική κυριαρχία. Και σήμερα έχουμε κατοχή. Πολιτική, Οικονομική, Κοινωνική, πολύπλευρη κατοχή.
Από το περιεχόμενο της Δανειακής Σύμβασης και του Μνημονίου  προκύπτει ότι η Κυβέρνηση παρεχώρησε στην Τρόικα Νομοθετικές Εξουσίες που ανήκουν αποκλειστικά στον Ελληνικό Λαό.  Αυτό φαίνεται κι από το γεγονός ότι όλοι σχεδόν οι όροι και των Δύο Συμβάσεων  και των δύο Μνημονίων αρχίζουν με προανειλημμένες προσταγές της Τρόικας – με την σύμφωνη δουλική συναίνεση της Ελληνικής Κυβέρνησης- προς την τελευταία και προς  την Ελληνική Βουλή για το τι οφείλουν να εφαρμόσουν και ψηφίσουν, καταργώντας αυταρχικά την διάκριση των εξουσιών (ΠΚ 134α, περ. ε) όπως προβλέπεται στο Ελληνικό Σύνταγμα, με προσταγές όπως:  «η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται να λάβει και να εφαρμόσει…. θα εφαρμόσει… θα τροποποιήσει την νομοθεσία….. η ελληνική κυβέρνηση θα υιοθετήσει νομοθεσία και θα πάρει τα απαραίτητα μέτρα για ….», «η ελληνική βουλή θα ψηφίσει…», «η ελληνική βουλή θα ψηφίσει….», «το ελληνικό κοινοβούλιο θα υιοθετήσει…»  κλπ. κλπ., (Επ1,σελ.76 (άρ. ΙΙΙ,7), σελ.77(άρ. 8, 9), 79 (άρ.13), σεκ.81-2 (άρ.15-16), σελ.83,  σελ. 97 (διαρθρωτικές δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις). 

Η Τρόικα μάλιστα καθορίζει και τα βασικά μεγέθη του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2011 (Επ. 1, σελ. 95 (άρ.2,v) κλπ. κλπ. και φυσικά –μεταξύ άλλων και τον όρο:
«Οι (ελληνικές) αρχές δεσμεύονται να διαβουλεύονται με την Ευρωπαική Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ για την υιοθέτηση πολιτικών που δεν συνάδουν με αυτό το μνημόνιο»! (σελ.1 του παραρτήματος  IV του ν.3845/2010 (Μνημονίου).
Με άλλα λόγια η Τρόικα έχει δικαίωμα βέτο σε ΟΛΟΥΣ τους Νόμους που θα φέρει προς ψήφιση στην Βουλή η –οιωνοί - «Ελληνική Κυβέρνηση», ενώ η τελευταία όχι!
Οι παραπάνω όροι της Δανειακής Σύμβασης και του Μνημονίου συνιστούν εκχώρηση της Νομοθετικής Εξουσίας της Ελλάδος σε ξένες δυνάμεις δια της παραβίασης των άρθρων 1 και 28 παρ.2 του Συντάγματος εφόσον παραχωρούν (όχι απλά αρμοδιότητες) αλλά ΕΞΟΥΣΙΕΣ στην Τρόικα, οι οποίες επιβάλλονται –με την συνέργεια της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Βουλής- αναγκαστικά στην εκουσίως υποταγμένη Ελληνική Βουλή, βιάζοντας έτσι την Κυρίαρχη Λαϊκή Βούληση και το άρθρο 134 ΠΚ.
Επίσης: 
ΙΙΙ) Με το άρθρο 10 της Σύμβασης (ΕΠ1 σελ.30) η Ελλάδα παραχωρεί το δικαίωμα στην Τρόικα να ελέγχει περιοδικά την  Ελληνική Κυβέρνηση για την πιστή εφαρμογή από την τελευταία των από την Τρόικα αναγκαστικά επιβαλλομένων πολιτικών και μέτρων που αφορούν ατομικά τους  Έλληνες. Με τον τρόπο αυτό παραχωρήθηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση και Βουλή η Εκτελεστική Εξουσία σε ξένες δυνάμεις. Συνεπώς η Ελληνική Κυβέρνηση και Βουλή, εκχώρησαν σε ξένες δυνάμεις (Τρόικα) την Νομοθετική, Εκτελεστική και Δικαστική εξουσία, ήτοι τις τρείς συνιστώσες της Λαϊκής Κυριαρχίας που αποτελεί θεμελιώδη αρχή του Πολιτεύματος (Συντ. άρθρο 1) και η παραβίαση του οποίου συνιστά ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ κατ` άρθρο ΠΚ134. 
Ο ομότιμος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Γ. Κασσιμάτης (ο πραγματικός συντάκτης του συντάγματος του 1985 επί πρωθυπουργίας Α. Παπανδρέου, είπε ότι τέτοιοι όροι-όπως οι προαναφερόμενοι- ΔΕΝ έχουν ΠΟΤΕ συναφθεί στην Παγκόσμια Ιστορία σε καμία  συμφωνία μεταξύ κρατών για οποιοδήποτε λόγο! Ούτε καν μεταξύ των αποικιοκρατικών κρατών με τα δυναστικά των κράτη! 
Συνεπώς όλα τα οικονομικά μέτρα που επιβλήθηκαν με τους αντιστοίχους νόμους, το περιεχόμενο των οποίων καθορίζονταν στις λεπτομέρειές των από την Σύμβαση, είναι άκυροι, αλλά συνιστούν και άσκηση βίας από μέρους της Κυβέρνησης, διότι η Δανεική Σύμβαση, δεν έχει ψηφισθεί στην Ελληνική Βουλή κατά το άρθρο 28 παρ.2 Συντ.  Οι νόμοι αυτοί και οι δι αυτών επιβληθέντες νόμοι έχουν ασκηθεί βίαια και παράνομα από την κυβέρνηση, η οποία αφού επρόδωσε την χώρα δια της σύμβασης, την χειρίζεται ως δική της ιδιωτική περιουσία, αναγορεύοντας εαυτήν (εαυτούς) σε Δούκες, Δόγηδες, Σουλτάνους και Δικτάτορες Αφρικανικής Χώρας. 
Αφού λοιπόν τα διάφορα δια της σύμβασης βιαίως επιβληθέντα από την  Τρόικα οικονομικά μέτρα (μείωση μισθών κατά 20%, κατάργηση των 13ου και 14ου μισθού, μείωση των επιδομάτων Χριστουγέννων και αδείας και άλλων επιδομάτων κατά 30%,  αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης από τα 35 σε 37 εργάσιμα έτη, γενική αύξηση της φορολογίας κλπ), επετεύχθη με την υπογραφή από την κυβέρνηση στην Σύμβαση (Μνημόνιο) όρων που συνιστούν Εσχάτη Προδοσία κατά της χώρας, τα οικονομικά αυτά μέτρα θα πρέπει να θεωρηθούν κι αυτά ως συνέχεια και εκδηλώσεις της Εσχάτης Προδοσίας, εκτός των άλλων ποινικών χαρακτηριστικών των (απάτη, βλάβη περιουσιακών στοιχείων). 

Η ελεύθερη συσπείρωση ανθρώπων στην Ελλάδα, πρέπει να έχει σαν στόχο την εγκαθίδρυση δημοκρατίας και την εθνική απελευθέρωση. Αποτελούν προϋπόθεση και εργαλεία προς τη συλλογική ευτυχία.
«Επίσης θα πρότεινα να αντικατασταθεί το ρήμα ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ με το ρήμα ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ…..Με την επιλογή του ρήματος «επιβάλλω» φαίνεται το μέγεθος της προσπάθειας που θα πρέπει να καταβάλουμε εφ' όσον φυσικά θέλουμε να δημιουργήσουμε στην αρχή μια Κίνηση που κάποτε να γίνει Κίνημα ικανό να διεκδικήσει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Κι αυτή η προσπάθεια γίνεται δυσκολότερη λόγω της μεθοδολογίας που επιλέξαμε. Δηλαδή να μη δημιουργηθεί εκ των άνω αλλά από τον ίδιο το λαό. Με μοναδικά όπλα τη διαφώτιση με σκοπό την διαμόρφωση μιας κοινής άποψης για το πώς κρίνουμε τα γεγονότα και τις αιτίες που τα επηρεάζουν, τη θέση της χώρας μας, τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία και γενικά τι θέλουμε, ποιος είναι ο τελικός μας στόχος και με ποιους τρόπους θα πορευτούμε για να πετύχουμε τον στόχο μας.
Γι' αυτό δεν φτάνει μόνο η λέξη «Αντίσταση» για να μας εκφράσει αλλά χρειάζεται να συμπληρωθεί και με τη λέξη «Πρόταση». Μια πρόταση που να περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που συνιστούν τη ζωή ενός λαού. Και στη δική μας περίπτωση του ελληνικού λαού. Αυτή η Πρόταση-Πρόγραμμα θα πρέπει να αποτελεί τη βάση της σκέψης και της λειτουργίας της κάθε Σπίθας-Επιτροπής, ώστε όλες μαζί να κατασταλάξουν στη διαμόρφωση της Ιδεολογίας της νέας Κίνησης με σκοπό να καταστεί κάποτε η δεσπόζουσα ιδεολογία της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού
Φίλοι και φίλες,
Ελάτε να ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ την Άμεση Κατάργηση των όρων του Μνημονίου και της Δανειακής Σύμβασης οι οποίοι όχι μόνο μας προσβάλουν σαν Έθνος, αλλά μας δένουν χειροπόδαρα και μας οδηγούν στην ολοκληρωτική εξαθλίωση και υποδούλωσή μας.
Ελάτε να ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ τον Άμεσο έλεγχο της Δημοσιοοικονομικής Διαχείρισης της χώρας των τελευταίων 30 ετών, με ταυτόχρονη άρση της βουλευτικής ασυλίας, με αναδρομική ισχύ, για όλους όσους κυβέρνησαν αυτήν την χώρα. Επιτέλους όσοι έφταιξαν πρέπει να πληρώσουν.
Ελάτε να ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ την ΑΜΕΣΗ πληρωμή των 162 δις ευρώ + τόκους, που έχουν επιδικασθεί να μας πληρώσει η Γερμανία ως Πολεμικές και Κατοχικές αποζημιώσεις.

Η Σπίθα στην Κεφαλονιά χρειάζεται και επιδιώκει τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή πολιτών στη δράση και στη λήψη των αποφάσεων. Καμιά απόφαση δεν πρέπει να παίρνεται από κάποιους λίγους «εξουσιοδοτημένους». Χρειάζεται συμμετέχοντες, οι οποίοι θα παράγουν πολιτική, ιδέες και φυσικές ηγεσίες, πάντοτε ανακλητές και μηδέποτε αποφασίζουσες για λογαριασμό των πολλών.
 «Και θέλω να πιστεύω ότι το κείμενο αυτό μπορεί να θεωρηθεί από τον κάθε ανεξάρτητο πολίτη ως βάση για να πληροφορηθεί, να προβληματιστεί και να προσπαθήσει να επεκτείνει και να εμβαθύνει περισσότερο με τη σκέψη του στα θέματα που θίγονται και να κρίνει με δημιουργικό και ελεύθερο πνεύμα τις λύσεις που προτείνονται. Κι ακόμα να προσθέσει δικές του λύσεις που να βοηθούν πιο αποτελεσματικά όχι μόνο την έξοδό μας από την κρίση αλλά και την αναζήτηση για το ποια κοινωνία και ποια Ελλάδα ονειρευόμαστε να κτίσουμε. Ο πιο καλός και πιο γόνιμος  προβληματισμός είναι ο συλλογικός

Κεφαλλονίτες και Κεφαλονίτισσες,
Ελάτε να βάλουμε και να επιβάλουμε στόχους. Στόχους εθνικούς και τοπικούς. Θέλουμε τις προτάσεις σας για το πώς θ’αντισταθούμε και θα επιβάλλουμε επιτέλους τη θέληση του λαού.
Θέλουμε προτάσεις για την παιδεία, για την υγεία, για την άμυνα, για την εξωτερική πολιτική, για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας, για την αλληλεγγύη και στήριξη των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε ανάγκη.
Το κίνημά μας δεν είναι ΜΟΝΟ ένα κίνημα διαμαρτυρίας, διεκδικήσεων και απαιτήσεων.
Είναι ένα κίνημα ανυπακοής, ανατροπής, επιβολής και δημιουργίας.
Είναι κίνημα εθνικής και δημοκρατικής απελευθέρωσης.

Είναι ένα κίνημα ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ της χώρας μας από τα ΚΑΡΤΕΛ των Διεθνών Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων και των φερέφωνών τους.
 ‘‘Να εγκαταλείψουμε το δόγμα «Ανήκομεν εις την Δύσιν» και να το αντικαταστήσουμε με τη θέση «Ανήκουμε στην Ελλάδα και μόνο στην Ελλάδα’’.

Η Πολιτική Ανυπακοή, με ειρηνικά μέσα, είναι υποχρέωση του κάθε πολίτη και συνδέεται άμεσα με την προσπάθεια για την απελευθέρωση της χώρας και την εγκαθίδρυση δημοκρατίας.

Καλούμε όλους τους πολίτες να συμπράξουν και να υπερασπιστούμε όσα απειλούνται και να δημιουργήσουμε όσα χρειαζόμαστε.
 Έχουμε όλοι υποχρέωση, να υπερασπιστούμε την Ελλάδα και τον λαό της. υποχρέωση που απορρέει από το ίδιο μας το ΣΥΝΤΑΓΜΑ στο τελευταίο του Άρθρο 120 Παρ. 4 
«Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».),
 Έχουμε υποχρέωση να γίνουμε πολλοί.
Να γίνουμε ΟΛΟΙ.
Γιατί « είναι ιστορικός Νόμος, ο λαός πάντα να νικά. Φτάνει να το θελήσει. Και θα το θελήσει. Γρήγορα. Πιο γρήγορα απ’ό,τι μερικοί το περιμένουν».

Διαμαρτυρία έξω από το σπίτι του Σημίτη 03/03/20011

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ!!!!!!! ZEITGEIST: MOVING FORWARD | OFFICIAL RELEASE | 2011