ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ zougla.gr

15.5.11

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΠΙΘΑΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΠΙΘΑΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

    Η Συντονιστική Ομάδα Εργασίας της Σπίθας, στη συνεδρίαση της 9/5/2011 αποφάσισε να βγάλει αυτή την ανακοίνωση για να ξεδιαλύνει μια σειρά φημών, που θέλει τη «Σπίθα Κεφαλλήνων Πολιτών» να έχει διαλυθεί.
Η κίνηση μας είναι αυτόνομο Κίνημα που εισάγει στη πολιτική ζωή του τόπου την πρωτόγνωρη διαδικασία της αυτόνομης δημοκρατικής λειτουργίας. Οι αποφάσεις μας παίρνονται αποκλειστικά στις συνελεύσεις μας και η οργανωτική μας δομή στηρίζεται στην έννοια του πολίτη, σαν εκείνου που εκ περιτροπής «κυβερνιέται και κυβερνά», χωρίς Διοικητικά Συμβούλια και επαγγελματίες ηγέτες. 
     Βρισκόμαστε στον 4ο μήνα ζωής της κίνησης  και είμαστε η 2η συντονιστική ομάδα εργασίας, αποτελούμενη από ανθρώπους, οι περισσότεροι των οποίων δεν έχουν ασχοληθεί ξανά με κομματικές οργανώσεις.
Ίσως η πρωτόγνωρη λειτουργία μας, που αποδεικνύει πως η δημοκρατία των συνελεύσεων χωρίς μόνιμους ηγέτες μπορεί να λειτουργήσει, να ενοχλεί κάποιους, αλλά διαβεβαιώνουμε όλους πως θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητες μας, με στόχο τη μέγιστη συμμετοχή των πολιτών στα δημόσια πράγματα.
Βασικό μας αίτημα είναι η Συνταχτική Εθνοσυνέλευση, για αλλαγή του Συντάγματος και εγκαθίδρυση πραγματικής δημοκρατίας, όπου οι πολίτες θα ψηφίζουν τους νόμους της.

Με την παρούσα ανακοίνωση διαψεύδουμε τις φήμες που διαδίδονται «για διάλυση της Σπίθας» και δηλώνουμε τη συνέχιση της αυτόνομης παρουσίας μας στην τοπική ζωή.
Η «Σπίθα Κεφαλλήνων Πολιτών» είναι ανοιχτή στον καθένα που θέλει να έλθει και σε όσους θέλουν να φύγουν. Είναι θεμιτή και επιδιωκόμενη η διαφωνία, αλλά δεν είναι θεμιτή η μεροληψία και η συκοφαντία.
      
Στη τελευταία Συνεδρίαση μας, αποφασίσαμε:

·        ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ «ΣΠΙΘΑΣ», ΣΤΙΣ 23.5.2011 (θα βγει ανακοίνωση για τον τόπο, τα θέματα και την ώρα).
·        ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 16.5.2011 ΠΡΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.
Οι Συνελεύσεις της Σπίθας είναι ανοιχτές σε όλη την κοινωνία και τους ανθρώπους, που πιστεύουν πως η συμμετοχή του πολίτη είναι η μόνη λύση.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαμαρτυρία έξω από το σπίτι του Σημίτη 03/03/20011

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ!!!!!!! ZEITGEIST: MOVING FORWARD | OFFICIAL RELEASE | 2011