ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ zougla.gr

21.5.11

ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Viva la revolución

Δείτε τι γίνεται αυτή τη στιγμή στην ΙΣΠΑΝΙΑ (LIVE)       κάντε  κλικ

ή μπείτε σε αυτή τη διεύθυνση      http://www.ustream.tv/channel/motionlook






Από εχθές (20/05/2011) στο διαδίκτυο και μέσω Web Camera μπορούμε να δούμε ότι οι Ισπανοί έχουν κατέβει στους δρόμους.

Οι ίδιοι αλλά και στα Ισπανικά blogs μιλούν για μια ειρηνική ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, χωρίς παρατράγουδα, χωρίς επέμβαση της Αστυνομίας.

Ξέρεται γιατί? Απλά διαμαρτύρεται ο απλός λαός, χωρίς καμία παραίνεση των κομμάτων.

Τα Ελληνικά ΜΜΕ όμως κωφεύουν. Φοβούνται το ντόμινο των Αραβικών χωρών.
Η πραγματική εικόνα όμως είναι ότι ο Ισπανικός λαός όλοι μία γροθιά, συνεννοήθηκαν μέσα από το διαδίκτυο, σε συζητήσεις και δημόσιες τοποθετήσεις και κατέβηκαν όλοι στην πλατεία. Είναι το κίνημα των εξοργισμένων στην Πουέρτα ντελ Σολ, την "πλατεία Ταχρίρ" της Μαδρίτης.

Οι συγκεντρωμένοι σκοπεύουν να μείνουν στην "πύλη του ήλιου" από χθες μέχρι και την λήξη των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση, το βράδυ της Κυριακής.

Ζητούν την "democracia real ya", την πραγματική δημοκρατία τώρα, αλλά και την κοινωνική δικαιοσύνη, που τους έχουν "κλέψει" οι Ισπανοί πολιτικοί της δεξιάς και της αριστεράς, μαζί με τους τραπεζίτες.
Σε αντίθεση με τον προεκλογικό νόμο και την απόφαση της εκλογικής επιτροπής για απαγόρευση της συγκέντρωσης που είχε όπως φαίνεται το αντίθετο αποτέλεσμα: με μηνύματα στο Facebook και του Twitter, αλλά και μέσω κινητών τηλεφώνων καλούσαν όλη μέρα τους πολίτες σε αντίσταση.

Σε σχολιασμό του μεγάλου γεγονότος ο ίδιος ο Ισπανός πρωθυπουργός τόνισε πως "βλέπει δίκαιους λόγους" πίσω από το κίνημα διαμαρτυρίας των νεολαίων, παρά το ότι στρέφεται ξεκάθαρα ενάντια στην πολιτική λιτότητας του κόμματος του.

Αντίστοιχες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των "indignados" πραγματοποιούνται από την Τρίτη, μέρα και νύχτα στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της Ισπανίας, τη Βαρκελώνη, τη Σεβίλλη, το Βίγκο και τη Βαλένθια.


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΣΠΑΝΟΥΣ. 


Αυτοί τουλάχιστον τολμούν.


ΠΗΓΗ: Για την Σπίθα Νέας Πεντέλης – Πεντέλης – Μελισσίων
Γεώργιος Αλαϊάδης





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαμαρτυρία έξω από το σπίτι του Σημίτη 03/03/20011

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ!!!!!!! ZEITGEIST: MOVING FORWARD | OFFICIAL RELEASE | 2011