ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ zougla.gr

17.3.11

Πρώτη εμφάνιση – γνωριμία της ΣΠΙΘΑΣ στην Σάμη!


Την Κυριακή 13/3/2011 και στης 11:00 π.μ. Στο δημοτικό σχολείο της Σάμης, η ΣΠΙΘΑ Κεφαλονιάς που ξεκίνησε τα βήματά της στης 12/1/2011  αριθμεί για την ώρα πάνω από 250 μέλη. 
Τα συντονιστικά όργανα ( ομάδες  εργασίας )  έχουν συνεδριάσει  8 φορές και έγιναν 5 γενικές συνελεύσεις με επιτυχή σε αριθμό  προσέλευση πολιτών!  
Στην Σάμη  με έναν χαιρετισμό ξεκίνησα ως μέλος της ΣΠΙΘΑΣ της περιοχής. 
Αναφέρθηκα στον στόχο, για την λευτεριά της πατρίδας μας. Σύντομη αναφορά για τα χαρακτηριστικά της Δημοκρατίας που «δοκιμάζουμε». 
Την ισότητα των μελλών… Ανακοίνωσα για την αμέσως επόμενη γενική συνέλευση την παραίτησή μου απ’ την ομάδα συντονισμού και παραμονή μου ως απλό μέλος! ( Είναι  προσυμφωνημένο από τα μέλη να συμμετέχουν διαρκώς νέα πρόσωπα,  να μην υπάρχουν γραμματείς και σε θρόνους καθούμενοι!) Και αφού τοποθετήθηκε ο ντόπιος και αυτοπροτεινόμενος  Βαγγέλης Χρηστάτος ως συντονιστής στην κουβέντα… παρουσίασα τα δύο αυτοπροτεινόμενα μέλη ως εισηγητές. 
Τον Γεράσιμο Βαλσαμή, αντισμήναρχο εν αποστρατεία, που αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από την ιδρυτική διακήρυξη  και σε στόχους της ΣΠΙΘΑΣ.     
Και τον Μιχάλη Μαρκάτο  πρόεδρο του Eμποροεπαγγελματικού  Συλλόγου Κεφαλονιάς που διάβασε κείμενο σταλμένο από τον οικονομολόγο αναλυτή Δ. Καζάκη.  
Τέλος  ουσιαστικές  ερωτήσεις και απόψεις ακούστηκαν από πολίτες της Σάμης, καταλήγοντας σε έναν διάλογο θέσεων,  κυρίως για τον τρόπο δράσης της Σπίθας. 
Δόθηκε η ευκαιρία σε πολλά μέλη των ομάδων εργασίας να απαντήσουν σε θέσεις, απόψεις.  Υπήρξαν 14 νέες εγγραφές μελλών.    
Στην Σάμη θα ξαναβρεθούμε σύντομα μιας και  γενικές συνελεύσεις γίνονται συχνά !  
Το σπουδαίο ίσως μετά το ενδιαφέρων του κόσμου και την επικοινωνία, είναι ότι ξεκινούν οι ενέργειες και η δραστηριότητα της Σπίθας στην κοινωνία! 
Το μήνυμα αυτό Δόθηκε απ’ την Σάμη και ήταν απόφαση της προηγούμενης συνεδρίας των ομάδων εργασίας στο Αργοστόλι. 

     Να  ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη της ΣΠΙΘΑΣ που ταξίδεψαν στην Σάμη, καθώς και τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής που παρευρέθησαν. 
Τέλος ένα ευχαριστώ στους, Γεράσιμο Ιακοβάτο για τον ήχο και τον Τάσο Καβαλλιεράτο που πέρα απ’ τις εύστοχες παρεμβάσεις του κάλυψε με υλικό την εκδήλωση !
                                                       Σταύρος Παπαδάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαμαρτυρία έξω από το σπίτι του Σημίτη 03/03/20011

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ!!!!!!! ZEITGEIST: MOVING FORWARD | OFFICIAL RELEASE | 2011